Felügyelt Kutyafuttató Nyári Időpont

Felügyelt Kutyafuttató Nyári Időpont

Fáradt kutya jó kutya! Iskolánkra járó, illetve korábban nálunk járt gazdiknak és kutyáiknak biztosítunk felügyelt kutyafuttatót egész évben hétfőnként 19:00-tól!

Az ovi, illetve a tanfolyamok elvégzése után gyakran halljuk a gazdáktól, hogy nem igazán tudják közösségbe vinni a kutyájukat, mert nincs rá lehetőség a városban, illetve az óraátállítás után nehezebb lemozgatni a kutyáinkat a sötétben. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani a már nálunk járt kutya - gazda párosoknak. A kutyák az iskola pályáján, bekerített helyen, felügyelet mellett találkozhatnak és játszhatnak egymással, kielégítve ezzel szociális igényeiket, és kellően elfáradhatnak.

Időpontok:
Minden hétfőn 19:00-20:00

A futtató időtartama 1 óra.

Ára 1500 Ft/alkalom/kutya. 5 alkalmas bérlet 7000 Ft.

A kutyafuttató végig szakmai felügyelet mellett zajlik, viszont a következő szabályokat mindenki köteles betartani:


ALAP SZABÁLYOK

•    Fertőző és vagy beteg, illetve tüzelő kutyával a Futtatón tartózkodni TILOS!
•    A futtatási időpontban a futtatót mindenki saját felelősségére használhatja. A kutya által okozott bárminemű kár okozása a gazdát terheli.
•    A futtató ideje alatt oktatói segítséget biztosítunk, ami nem mentesít az ALAP és TOVÁBBI szabályozások alól.

TOVÁBBI SZABÁLYOK

1.    Ha vannak bent, soha ne menj be kérdezés nélkül!
Nem tudhatod, hogy a bent lévő kutya milyen. Ha a gazdája megkér, hogy ne menjetek be, amíg ők ott vannak, akkor tartsd ezt tiszteletben. Te is kerülhetsz ilyen helyzetbe! Az oktató is segíteni fog, hogy mikor tudtok bejönni.
2.    Érdeklődj és figyelj!
Mielőtt belépsz, mindenképp figyeld meg a már bent lévő kutyákat, mit látsz rajtuk, a te kutyád vajon ott jól érezné-e magát? Érdemes a bent lévő gazdákat is megkérdezni, melyik milyen ivarú, mennyi idős, esetleg van-e olyan kérésük, amire te figyelj oda a saját kutyáddal, ha fel szeretnél menni.
3.    Figyelj a kapun való belépésre illetve az autótól való pályára érkezésre!
Minden esetben szólj, hogy felmentek a pályára, a már pályán lévőknek, akik segítik bejutásod saját kutyáik behívásával. Amikor belépsz a futtatóra vagy a kutyaiskola területére, akkor mindig te lépj be először, a kutyád csak utánad. Így az összetűzéseket, lerohanásokat elkerülheted. Kizárólag laza pórázon léphetitek át a kaput és figyeljetek oda, hogy az autótól a kapuig se rángasson a kutya, mert felhergelt állapotban, nem szerencsés ráengedni a többi kutyára!
4.    Amint belépsz a kapun, csak akkor csatold le a pórázt, ha a kutyád figyel rád, és nyugodt!
Sok kutya teljesen másképp viselkedik pórázon, mint anélkül. Ezért érdemes magunkra irányítani ilyenkor is a figyelmét és kizárólag „mehetsz” vezényszóval elengedni!
5.    Segítsd mások bejutását a pályára!
Ha valaki jelzi pályára lépési szándékát, segítsd beérkezésüket a már fent összeszokott falkába saját kutyád behívásával!
6.    Ne hagyd, hogy a kutyád zaklasson másokat!
Ha a kutyád dominánsan, terhelően viselkedik, szólj rá! Ne várd meg, amíg a másik kutya megelégeli és esetleg agresszívan lép fel vele szemben.
7.    Ne hagyd, hogy a te kutyádat piszkálják mások!
Te vagy a vezetője, a te dolgod, hogy megvédd, így ha azt látod, hogy más kutya túl sok négylábú barátodnak, akkor illedelmesen kérd meg a másik kutya gazdáját, hogy szóljon rá!
8.    Ne kapd fel!
Ezt a hibát főleg kistestű kutyák gazdái szokták elkövetni, amikor ebüket veszélyben érzik. Azonban a kiskutya felemelésével gyakran nagyobb kárt okozhatunk, mint gondolnánk. Ha a másik kutya tényleg támadólag lépne fel, akkor ezt a mozdulatot a zsákmánya elragadásának nézheti, ami még erősebb támadásra ingerli, így veszélybe sodorjuk nem csak kiskutyánkat, de magunkat is.
9.    Labdát vagy más játékot a futtató ideje alatt ne használjatok!
Sok kutya agresszívan védi a zsákmányt. A legbékésebb kutya viselkedése is megváltozhat, ha zsákmányszerzésről van szó. Ha labdázni szeretnétek, szólj az oktatónak aki átkísér egy másik pályára ahol kettesben labdázhattok a kutyáddal!
10.    Tartsd tiszteletben a többi gazdit!
Ha a másik gazdi azt kéri, hogy ne simogasd / etesd / szólongasd a kutyáját, azt tartsd tiszteletben. Biztosan megvan rá az oka, hogy ezt kéri. Neked sem esne jól, ha tanítás közben zavarnának a kutyáddal.
11.    A Te kutyád, a Te felelősséged!
Ne felejtsd el, hogy elsődleges célja annak, hogy lementetek a futtatóba az, hogy a kutyáddal foglalkozz, így még ha beszélgettek is a többi gazdival, akkor is folyamatosan figyeld kedvenced. Az oktatók jelenléte nem mentesít afelől, hogy a kutyádra Neked kell odafigyelni!
12.    Vigyázz a futtatóra!
Ahogyan az utcán, itt is szedd fel kutyád után a végterméket. Ne engedd, hogy kedvenced rongálja a futtató berendezéseit, ne hagyd, hogy hatalmas gödröket ásson. Azt sem árt szem előtt tartani, hogy a futtató nem gyermekjátszótér. Nyugodtan vidd be magaddal a gyereked is, hiszen az a jó, ha már gyerekkorban megismerkedhet minél több állattal, de a te felelősséged, hogy figyelj és vigyázz rá (is)!
13.    Dohányozni csak az arra kijelölt területeken lehet!
A kutyák játék közben beleszaladhatnak az égő cigarettába, ami veszélyes is lehet! A csikkeket minden esetben a hamutálba, vagy a kukába dobjátok! Az iskola előtti részen is TILOS eldobni a csikkeket, mert a kutyák akár fel is ehetik és különben sem illik eldobálni a csikket!

Az alábbi futikett el nem olvasása nem ment fel a betartása és betartatása alól!

*a Futikett a Debreceni Kutyasiskola nyomán készült.