START - 3 részes képességfejlesztő tanfolyam

START - 3 részes képességfejlesztő tanfolyam

Rakd ki a teljes képet a kutyádról!


 

Jelentkezési határidő: november 10.

HÉTVÉGI IDŐPONT

November 19-től vasárnap 11:00

JELENTKEZÉS

Megtelt! Várólistára lehet jelentkezni

HÉTKÖZNAPI IDŐPONT 

November 14-től kedd 18:00
JELENTKEZÉS

2 hely maradtÁR: 40.000 Ft / 5 alkalom (1 elméleti online + 4 gyakorlati óra) egy foglalkozás 60 perc!

3 részes képességfejlesztő tanfolyam!

10+ éves családi- és sportkutyás tapasztalatainkból állítottunk össze számotokra 3 rövid, könnyen befogadható tanfolyamot, melyek a kutya megismerésére és megértésére fókuszálnak.
A korábbi alapfokú tanfolyamunkat szétbontottuk, felturbóztuk új technikákkal, hogy a pontos alapok lefektetése után, bárhol büszke lehess a kutyádra! Ismerd meg a képességeit, fejleszd és tereld őket jó irányba!
3 mini tanfolyamon tanulhatod meg, mik azok a fontos képességek, melyek segítségével könnyebb lesz az élet a kutyáddal. 

A három tanfolyamot egymást követően fogjuk indítani. Ezekre egyesével lehet leadni a jelentkezést, majd folytani tovább a kirakóst!


1. Figyelem – Motiváció - Behívás

A figyelem egy olyan alapképesség, amely nélkül nem lehetséges a kutyánk tanítása. Nem mindegy azonban, hogy ezt a képességet hogyan fejlesztjük! Játékos feladatokon keresztül tanulhatod meg, hogyan irányíts magadra a kutya figyelmét. Az is ki fog derülni, mi motiválja a kutyádat leginkább, és mindezt mire tudod használni! Megismerheted a kutya gondolkodásának alapjait, mellyel szórakoztató módon kezdheted őt tanítani és a behívás is könnyebbé válik még a mezőn is!


2. Kapcsolat – Együttműködés - Laza póráz

Amikor már megérkezett a kutyád figyelme és igazán jó bulivá vált veled lógni, megtanulhattok néhány engedelmes feladatot, ami jól jön a mindennapokban és megismerhettek néhány hasznos szabályt. Elkezdjük a laza pórázas sétát és játékos módon tovább fejlesztjük a kutyád koncentrációját, hogy készen állhassatok a következő lépcsőfokra! 


3. Szocializáció – Ingerek – Kutyanyelv

Az alapok után megtanulhatod, hogyan kommunikálnak a kutyák egymással, mit is mondanak egymásnak a testbeszédükkel. Megtanuljuk, hogy is lehet kihívni a kutyádat egy fergeteges játékból. Feltérképezzük milyen ingerek zavarhatják őt, illetve mire érdemes odafigyelni, majd a városi órán élesben is kipróbálhatjátok magatokat. 
Tanfolyamaink olyan gazdiknak szólnak, akik nyitottak a kutya megismerésére és megértésére. Légy teljesen kezdő vagy már sokadik kutyás, ha jó kapcsolatot akarsz kialakítani a kutyáddal a kezdetektől, akkor itt a helyed! Akkor is várunk, ha korábban már végeztél nálunk tanfolyamot, de érzed, hogy rád férne egy kis frissítés :D
A 3 tanfolyam egymásra épül, így azok csak egymás után végezhetőek el! Ahhoz, hogy teljes legyen a kép a kutyáddal kapcsolatban, javasoljuk, hogy lépésről lépésre tarts velünk mind három tanfolyamon és tanulj meg alaposan minden apró részletet!

Első rész1. Figyelem - Motiváció - Behívás

Mind arra vágyunk, hogy a kutya figyeljen ránk és odajöjjön amikor hívjuk. Egyszerűnek tűnik, mégis sokszor ez bizonyul a legnehezebb feladatnak. Otthon minden feladatot megcsinál, de amikor kilépünk az utcára megőrül és egyáltalán nem figyel rád? 

Hogy miért? 

Mert még nem tanítottad meg neki, hogy hogyan is kell jól figyelni! Ebben tudunk mi neked segíteni!
Az új 3 részes START Tanfolyamunk első és nagyon fontos állomása a Motiváció – Figyelem – Behívás mini tanfolyam. 

Motiváció: Mi az, ami érdekli a kutyádat? Mi az, amire igazán felcsillan a szeme? Mi a kedvenc játéka? Mi a kedvenc kajája? Tudod hogyan kell okosan játszani a kutyával, hogy a játékból Te és a kutya is a legtöbbet profitáljatok? A kutyánk motivációinak pontos ismerete segít, hogy a kutyánkat eredményesen taníthassuk. Mi segítünk ezeket megtalálni és azt is megtanulhatod, hogyan érdemes kiaknázni a kutyád motivációit úgy, hogy közben egyre többet figyeljen rád!

Figyelem: Az utóbbi évek tapasztalata, hogy a gazdik úgy várják el, hogy a kutyájuk figyeljen rájuk, hogy még nem igazán tanították meg neki, hogy azt hogyan is kell. A figyelem egy képesség, amit lépésről lépésre kell építgetni, hogy eljussunk egy magasfokú koncentrációhoz. Mindezt játékos módon, anélkül, hogy rángatnánk a pórázt, vagy veszekednénk a kutyával. A legklasszabb ezekben a feladatokban az, hogy a kutyák élvezik és elképesztően el tudnak benne fáradni, ami valljuk be mindig örömteli pillanat :D Ennek a figyelemnek és koncentrációnak a fejlesztése segít majd minket abban, hogy a kutya képes legyen a gazdájára figyelni, akár gazdagabb ingerkörnyezetben is!

Behívás: Minden kutya megérdemli, hogy nagyokat szaladhasson a réten, de ennek az a feltétele, hogy vissza is kell jönnie, ha a gazdája hívja! Tudtad, hogy a jó behívás már a rövid pórázon kezdődik? A tanfolyamon a gazdik megtanulhatják, milyen apró dolgokra érdemes figyelni egy-egy behívásnál. Hogyan használjuk jól a kutya motivációit és hogyan érdemes lépésről-lépésre biztonságosan gyakorolni a behívást. A tanultakat a tanfolyam végén egy közös réti sétán élesben ki is fogjuk próbálni!

Hogyan épül fel a tanfolyam?

- 1 online elmélet + 4 gyakorlat

- Zárt facebook csoport: Segédanyagok a gyakorláshoz és az elmélethez egyaránt, lehetőség van videó feltöltésre.

- A tanfolyam során lesznek olyan gyakorlatok, amelyeket egyesével fogunk megnézni, hogy mindenki személyre szabott figyelmet kapjon

- A résztvevők száma maximum 6 fő!

Abban hiszünk, hogy minden kutya és gazda más és más. Nem létezik sablon, amelyet mindenkire rá lehetne húzni. A kis csoportos foglalkozások egyik előnye, hogy lehetőségünk van megtalálni az adott pároshoz leginkább passzoló irányt, hogy a közös életük minél zökkenőmentesebb legyen, illetve a jövőben a gazda tudjon meríteni a tanultakból és önállóan is képes legyen megoldani a felmerülő problémákat.

Részvételi díj

40.000 Ft/tanfolyam

Az online jelentkezést követően a tanfolyam árát a visszaigazoló emailben kapott bankszámlaszámra kérjük átutalni.

A számlát emailben küldjük ki.

A jelentkezés a tanfolyami díj átutalásával lesz végleges. A tanfolyami díj foglalónak minősül, amely nem visszatérítendő ha a gazda nem jelenik meg a tanfolyamon amelyre jelentkezett!

Jelentkezési feltétel

5 hónapos kor. A fiatal kiskutyákat és az idősebbeket, igyekszünk külön csoportba tenni, hogy az életkori sajátosságok figyelembevételével tudjunk velük haladni!

Ovis korú kutyáknak javasoljuk a kutyaovi látogatását is!

További információ

Kozák Enikő: 30/234 4799
Email: info@sopronikutyasuli.hu