Obedience

Obedience

Hobbitól a versenysportig! Tudatos tanítás felsőfokon!

Az Obedience sport egy nemzetközi, az egész világon elterjedt és magas szinten művelt kutyás sport.

Előnye, hogy lehetőséget nyújt a kutyának és gazdájának, hogy összehangolt csapatként működjenek együtt. Az Obedience mentális kihívás és fizikai sport a kutyának és egy kihívást jelentő szórakoztató hobbi a gazdájának. Mottónk: sok játékkal tanulni és észrevétlenül egy nagyszerű csapattá válni.

Az Obedience sport alapvető célja, hogy a kutya akár otthon, akár nyilvános helyeken, más kutyák jelenlétében mindig és bármilyen körülmények között úgy viselkedjen, ahogy a gazdája elvárja.

Az Obedience vizsgákon és versenyeken való részvétel, megmérettetés lehetőséget ad a kutyának és gazdájának, hogy bemutassák milyen összehangolt csapatként tudnak együtt dolgozni. A 4 különböző szint: Kezdő, 1, 2, 3-as – lehetőséget adnak az újabb kihívásokra, technikák tökéletesítésére. Az egész világon egységes követelmények és pontozási rendszer pedig lehetővé teszi, hogy a legjobbak a nemzetközi versenyeken is bizonyítsák tudásukat.

Bárki részt vehet Obedience képzéseken, vizsgákon és versenyeken, hiszen nem feltétel a törzskönyv és az akadályok, eszközök mérete is a kutya méretéhez van igazítva. Az Obediece sport bárhol szórakoztató lehet: városban, forgalomban, erdőben, vízparton… eszközigénye minimális.
Forrás: obedience.hu

Számunkra az Obedience

Számomra az obedience egyet jelent a vidám, jókedvű magas szintű tanítással, melynek során semmilyen kényszer nem megengedett, hiszen a cél az oldott és önfeledt közös munka, legyen szó közeli, távoli vagy akár apport feladatokról. A másik fontos szempont az igazán mély, olykor sok türelmet és kitartást igénylő kutya-gazda kapcsolat kialakítása. A munka során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy megtaláljuk a kutya igazi motivációját, hogy megfigyeljük a kutya erősségeit, amik jól jöhetnek a munkában, illetve a gyengeségeit, amelyek fejlesztésre szorulnak.

Természetesen ebben a sportban is fontosnak tartjuk továbbvinni a Soproni Kutyasuli egyik legfontosabb értékét, mely szerint minden kutya-gazdi páros egyedi. Ez azért lényeges, mert ami az egyik kutyánál bejön, az nem biztos, hogy a másiknál is működik, el kell felejteni a sablonokat! Ezért is izgalmas sport ez, hiszen minden kutya egy külön rejtvény, amit meg kell fejteni.
Az obediencet neked találták ki ha:

- szívesen lennél egy klassz csapat tagja
- szeretsz játszva tanulni a kutyáddal
- szeretnél dolgozni a kapcsolatotokon
- szereted a precíz, pontos, koncentrált ámde gyors munkát, és érdekel, hogy mindezt, hogyan lehet kihozni a kutyádból
- szívesen tűzöl ki magatok elé célokat
- szívesen részt vennél hazai illetve nemzetközi versenyeken
Obedience versenyszabályzat

Jelentkezési feltétel:

Elhivatottság! Elsősorban azoknak ajánljuk akik fontolgatják, hogy akár versenyezni is szeretnének a kutyájukkal és szánnak időt és energiát az alapok alapos elsajátítására és a feladatok kidolgozására. Várjuk akár kölyök kutyák jelentkezését is, amennyiben a gazdi úgy érzi, hogy belevágna már kölyök korban, hiszen akkor lehet igazán jó alapokat adni.