Kutyaovi 3-6 hónapos korig

Január 7-től minden vasárnap 9:00

BEJELENTKEZÉS

Kérdés esetén telefonon.

ÁR

3000,- Ft /kutya / alkalom

A városi kutyatartás első problémái már a kölyökkutya családhoz kerülésével megkezdődnek. Hova vihetem sétálni? El merjem engedni? Nem fogják bántani a nagyok? Felszed mindenfélét a földről, ráadásul el is szalad tőlem, mit tegyek? Ezek, és más hasonló kérdések merülnek fel a gazdákban.

Az oviban a kiskutyák méretük és temperamentumuk alapján két csoportban vesznek részt a foglalkozásokon, hogy mindenki jól érezze magát!

A kutyaovi legfőbb témái:

Kapcsolatépítés: az első néhány együtt töltött hét/hónap igen meghatározó szerepet játszik a kutya-gazda kapcsolat kialakításában melynek lényege, hogy a kutya szeressen a gazdájához odamenni, vele lenni, játszani és együtt tanulni.

Otthoni együttélés szabályai: Kutyáinknak szabályokra van szükségük, hogy biztonsággal létezhessenek világunkban és ne okozzon kellemetlenséget az együttélés. Ezen szabályok alapjait érdemes fiatalabb korban lefektetni.

Nevelési tanácsok: hogy a mindennapi együttélést megkönnyítsük a gazdáknak (legyen szó szobatisztaságról, sétáltatási, etetési irányelvekről, dicséret fontosságáról, stb.)

Szocializáció: Oktatói felügyelet mellett póráz nélkül, játék közben tanulják meg a kiskutyák a közösség szabályait, a kommunikáció formáit, hogy mekkora erejük van, mi az, ami már fáj a másik kutyának. A gazdik pedig megfigyelhetik és megtanulhatják a kutyák apró kommunikációs jelzéseit.

Ingerszoktatás: A kutyák kölyökkorban nagyon kíváncsiak és mindenre fogékonyak. Azokat az élményeket, melyeket ebben a korban élnek át, mélyen elraktározzák. Ezért nagyon fontos, hogy a gazdi megtanulja, hogyan érdemes megismertetni a kis kutyát különböző ingerekkel.

Tanítás: alapgyakorlatok elsajátítása klikker képzéssel, vidáman, hogy a tanulás mindig öröm legyen.

Sok-sok játék!

Jelentkezési feltétel:

- 3 hónapos kor

- Az első alkalommal be kell mutatni a kutya oltási könyvét. A veszettség elleni oltás nem kötelező, de az alap immunizációs oltásoknak már meg kell lennie. A rendszeresen (három havonta) történő féreghajtás ajánlott, valamint érdemes az állatorvosnál érdeklődni a kennel-köhögés elleni védőoltásról is.

Amivel készülni kell:

- Amennyiben a gazdinak már van klikkere, hozza magával.

- Jutalomfalattal már az első alkalomra készülni kell. A kutyus sokkal intenzívebb ingerek közé kerül, mint otthon, vagy a kertben, ezért érdemes nagyon finom, jó illatú, és lehetőleg nem száraz falatokkal készülni, melyek kedvéért kedvencünk szívesen ránk figyel (pl.: virsli, párizsi, sajt, apróra vágva).

- Érdemes saját itató tállal és vízzel készülni, higiéniai okokból közös itató tálat nem teszünk ki.